menu
X

De Pan van Persijn (Panbos)

De Pan van Persijn (Panbos)

De Pan van Persijn, ook wel het Panbos genoemd, is een wandel- en speelbos voor jong en oud. Het bos heeft eendenvijvers, speeltoestellen voor kleine kinderen, een hertenkamp, een geitenweide en mooie ligweiden voor ontspanning. In de Pan van Persijn kun je een deel van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog zien.

panbos_herfst_katwijk_wandelen_natuur

Panbos met kinderen

Panbos heeft avontuurlijke wandelroutes en is daardoor erg leuk voor kinderen. Door het hele gebied heen kun je leuke spelletjes spelen. Je vindt hier eendenvijvers, speeltoestellen voor kleine kinderen, een hertenkamp en een geitenweide. ’s Zomers is het een unieke plek om gezellig te picknicken en verstopertje te spelen. ’s Winters wanneer de sneeuw weer valt, wordt het bos een waar sprookje.

panbos_katwijk_bezienswaardigheden_vogel

Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog

Tijdens een wandeling door het met rode en gele herfstbladeren bedekte Panbos doemt daar ineens een stuk van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog op. Verstopt tussen bomen en struiken, maar toch onmisbaar. Het massieve beton is indrukwekkend en nodigt uit om belopen te worden. Vanaf de zijkant is het beklimmen van deze massieve en toch redelijk hoge muur lastig, maar de uiteinden van de muur zijn makkelijk toegankelijk. Op die manier kun je een wandeling maken over de muur onder het genot van uitzicht over het uitgestrekte duinlandschap.

panbos_katwijk_atlantikwall_tweede_wereldoorlog

Wandelroutes 

Er zijn 2 wandelroutes uitgezet: een korte van 1,5 kilometer en 1 van 3 kilometer. Daarnaast kunt u vanuit de Pan van Persijn via de duinen naar het strand wandelen. 

De folder met de wandelroutes kunt u downloaden op de site van de Gemeente Katwijk, zie link hieronder, of voor € 0,50 kopen aan het loket bij de ingang van de Pan van Persijn (Panbos), op het gemeentehuis, het VVV-kantoor en hotels en campings.

antitankwall_panbos_katwijk

Overige informatie

Dag- en jaarkaarten
Dagkaarten voor het Panbos kunt u kopen bij de automaat of aan het loket bij de ingang van het bos. Jaarkaarten zijn te koop bij de ingang of bij de woning van de boswachter. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis gebruik maken van Panbos, onder begeleiding van een volwassene (maximaal 4 kinderen per volwassene). 

  • Dagkaart: € 2,00
  • Jaarkaart: € 25,00
  • Plattegrond: € 0,50

Honden
Uw hond is van harte welkom, maar dan wel aan de lijn. Die standaardregel is bedoeld om vogels of wild te beschermen en ook om ervoor te zorgen dat alle bezoekers zich buiten op hun gemak voelen.

Openingstijden en adres

  • 1 april tot 1 oktober: 8.00 - 20.30 uur
  • 1 oktober tot 1 april: 9.00 - 17.00 uur

Adres:
Wassenaarseweg 152
2223 LA Katwijk

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer