menu
X

Space Expo

Space Expo

Space Expo is een permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk, tegen Katwijk aan. In Space Expo word je meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Bij de tentoonstelling leer je allemaal gave dingen en voor de jonge kinderen is er een leuke speurtocht door het museum.  
Weet jij bijvoorbeeld hoe zwaartekracht werkt?
Wat een zwart gat is? 
Welke functie satellieten hebben?
En aan welke ruimtemissies er nu wordt gewerkt?

Interactieve tentoonstellingen

In een interview met Zeezijde Katwijk vertelt directeur Rob van den Berg: “Door middel van interactieve tentoonstellingen geven wij antwoorden op vragen over ruimtevaart. Deze tentoonstellingen zijn laagdrempelig en daarom erg geschikt voor gezinnen met kinderen. We proberen de echte dingen te laten zien. We hebben bijvoorbeeld echte satellieten, echte raketonderdelen en een echte neuskegel. Sinds kort is ook de échte capsule te zien waarmee André Kuipers de reis naar het Internationaal ruimtestation ISS maakte: de Soyuz capsule."

Een Soyuz raket is een soort raket die veel gebruikt is in de ruimtevaart. Ze werden onder andere gebruikt voor de bevoorrading en het vervoeren van bemanningen van en naar het Internationaal ruimtestation ISS. Ook kun je een kijkje nemen in een deel van het ruimtestation ISS. Zo kun je zelf ervaren hoe het voelt om daar te verblijven en hoe de bemanning dat moet hebben ervaren. Zou jij het daar meerdere dagen uit kunnen houden?  

Space_Expo_foto_rob_vd_Berg2

Een leefbare Aarde

Door middel van deze tentoonstellingen, teksten en beelden laat Space Expo ook zien dat ruimtevaart niet alleen het verleggen van wetenschappelijke grenzen is, maar ook hele praktische toepassingen heeft voor onze maatschappij. Rob: “Met satellieten kunnen we de Aarde heel goed waarnemen. Dat geeft ons veel informatie. Zo kunnen de opwarming van de Aarde heel goed in kaart brengen en kunnen we met speciale hoogtetechnieken op de millimeter nauwkeurig zien of onze dijken aan het verzakken zijn. Ruimtevaart wordt zo steeds belangrijker bij het bereiken van een leefbare Aarde."

Space Expo Train

Om je bezoekje aan Space Expo helemaal compleet te maken is het een grote aanrader om een ticket voor de ‘Space Expo Train’ te boeken. Deze trein brengt je naar het ESA centrum waar het allemaal écht gebeurt. Hier kun je een kijkje achter de schermen nemen waar wetenschappers en technici bezig zijn met echte ruimtemissies. Hoe gaaf is dat?!  

Legitimeren is verplicht voor iedereen vanaf 14 jaar die met de Space Expo Train het ESA centrum wil bezoeken. Een bezoekje aan het ESA centrum is alleen mogelijk in het weekend en tijdens schoolvakanties.
Voor meer informatie kun je het beste even de officiële website van Space Expo bezoeken. 

space_Expo_katwijk_Aan_Zee

Op gepaste manier de dag afsluiten?

Met de auto is het vanaf Space Expo maar 11 minuutjes rijden naar het strand van Katwijk. Lekker om na je spannende ruimte ervaring even uit te waaien op het strand en de dag af te sluiten met een hapje eten. Zeezijde Katwijk organiseert regelmatig leuke activiteiten. Benieuwd wat er binnenkort op het pogramma staat? Bekijk hier alle geplande evenementen. 

Katwijk_aan_Zee_space_Expo_Boulevard

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer