Zeezijde is gemakkelijk te bereiken


Met de auto, met het openbaar vervoer of doe eens gek: met de fiets! Katwijk is prima bereikbaar. Aan de kust, middenin de Randstad en aan de rand van de Bollenstreek. Vanuit Katwijk kun je alle kanten op. Of je nu met de auto, de motor, het openbaar vervoer, per fiets of per boot de omgeving wilt verkennen; Katwijk is een prachtig startpunt voor je tocht. En natuurlijk de mooiste plek om je dag te eindigen.

Fiets

Zeezijde is gemakkelijk te bereiken met de fiets. In het centrum wordt je verzocht tussen 9.00 en 17.00 af te stappen van je fiets om de veiligheid van de voetgangers te garanderen. Er zijn speciale fietsvakken gemaakt, te herkennen aan de groenen lijnen. Hier kun je jouw fiets gemakkelijk stallen, zodat je zorgeloos kunt gaan shoppen. 

Parkeren

In het centrum vindt u 3 parkeergarages. Deze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het is mogelijk om hier van 1 oktober t/m 31 maart de eerste 2 uur gratis te parkeren! 

Klik hier voor meer informatie

Openbaar Vervoer

Vanuit Katwijk zijn er veel reismogelijkheden met het openbaar vervoer. Met bus 431 kunt u direct van Leiden naar Katwijk aan Zee reizen en andersom. Met bus 90 kunt u van Katwijk naar Noordwijk reizen. U kunt de bus nemen naar Leiden centraal, waar u gemakkelijk overstapt op een trein naar bijvoorbeeld Den Haag, Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Er zijn verschillende websites om u te helpen met het plannen van uw reis, klik hieronder voor de populairste!  

Plan hier uw reis!

Pendelvaart

Van mei t/m september (bezoek de website voor specifieke start/einddatum) kunt u iedere dinsdag, woensdag en zondag een verrassende vaartocht maken op de Oude Rijn van Leiden naar Katwijk aan Zee en weer terug naar Leiden. U vaart langs de Limes, de natuurlijke noordgrens van het oude Romeinse Rijk, en passeren zo Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg. Na ongeveer vijf kwartier meren wij af in de bedrijvige binnenhaven van Katwijk. In deze oude vissersplaats staat u al binnen vijf minuten op de boulevard. Geniet van de zon of waai eens lekker uit op het strand. Achter de duinen vindt u Zeezijde, het gezellig winkelcentrum en voor de oude klederdracht bezoekt u het Katwijks Museum. Vanuit Katwijk vaart u naar oud Leiden. In deze Stadvanontdekkingen vindt u vele musea en u kunt er ronddwalen door de historische binnenstad. Op en langs de schilderachtige grachten heeft u een ruime keuze aan terrassen en leuke eethuisjes. Elke woensdag is er langs de Nieuwe Rijn een sfeervolle markt. Deze pendeldienst wordt verzorgd door Stichting De Leidse Rederij.

Bezoek de Website