Ontdek en beleef de leukste avonturen in Zeezijde!

Bekijk alle activiteiten

Beleef Zeezijde


Strand & Zee


Branding Raften

Als je aan raften denkt, gaan je gedachten vrijwel direct naar een wilde rivier. Maar de Katwijkse kunst ontleent zich er ook perfect voor! Trotseer de branding en ga de strijd aan met de hoge golven. Er zijn verschillende instanties waar je kunt raften. Bijvoorbeeld bij de Surfschool Katwijk! De activiteit duurt daar ongeveer twee uur en is een intensieve bezigheid. Bereid je er dus goed op voor! 

Bezoek Surfschool Katwijk

Golfsurfen

Ben jij een sportieveling en houdt je van avontuur? Bij Aqua Sports kun je je surf gear huren en de basis van het golfsurfen leren. De afgelopen jaren is golfsurfen enorm popurlair geworden. Golfsurfen kun je alleen doen, je kunt les nemen maar je kunt het ook inplannen in je vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje! 

Bezoek Aquasports

Sporten in Zeezijde


In en rondom Zeezijde kun je veel verschillende sporten uitoefenen. Van een rondje wandelen of fietsen tot zwemmen en tennissen. Er is genoeg te beleven. Of je nu liever binnen sport of buiten, ontdek de highlights! 

Mountainbiken

Boek eens een clinic in een van de mooiste mountainbike gebieden van Nederland! Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een middag spectaculair mountainbiken. Onder begeleiding van ervaren instructeurs beleef je een uitdagende en sportieve middag in de mooie natuur van Zuid-Holland.

Bezoek ATB Katwijk

Wandelen

Katwijk ligt middenin het Nationaal Park Hollandse Duinen! Staatsbosbeheer heeft acht routes uitgezet in dit prachtige natuurgebied. Loop bijvoorbeeld de Kattukse Duinroute of Wandelroute Duinroos. 

Bekijk de wandelroutes

Zwemmen bij Aquamar

Zwembad Aquamar is het adres voor zwemles, zwemsport en ontspanning. De accommodatie beschikt over een recreatiebad, wedstrijdbad, multifunctioneel bad en buitenterrein met allerlei faciliteiten voor ontspanning, sport en recreatie. 

Bezoek Aquamar

Natuur in Zeezijde


Katwijk is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Met de weidse duinen in Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos, de Noordzeekust en polders in het groene achterland is de natuur afwisselend en indrukwekkend. Ontdek alles wat de natuur te bieden heeft en ga zelf op avontuur! 

Pan van Persijn

Panbos (ook wel genaamd: Pan van Persijn) is een wandel- en speelbos voor jong en oud. Het bos heeft eendenvijvers, speeltoestellen voor (kleine) kinderen, een hertenkamp en mooie grasvelden voor ontspanning. De openingstijden zijn:

  • 8.00 - 20.30 uur (1 april tot 1 oktober)
  • 9.00 - 17.00 uur (1 oktober tot 1 april)

Honden zijn welkom maar moeten aan de lijn, er is wel een losloopgebied. Klik op onderstaande link voor meer informatie over wandelroutes in het Panbos en toegangsprijzen. Ga lekker eropuit en geniet van de natuur! 

Meer informatie

Nationaal Park Hollandse Duinen

Katwijk en het duingebied maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.Hier kan iedereen genieten! Kinderen, wandelaars, fietsers, cultuurliefhebbers, rustzoekers, buitensporters. En dat kan op alle mogelijke manieren. Op een mountainbike in de duinen, in een fluisterboot op het water, wandelend door de geschiedenis of met je hond op het strand. Er is voor elk wat wils.

Kunst & Cultuur


Al vanaf de zeventiende eeuw bezoeken kunstenaars Katwijk om licht, strand en zee te bestuderen en op doek vast te leggen. Het was in de tweede helft van de 19e eeuw dat in Katwijk een kunstenaarskolonie ontstond. Kunstenaars uit binnen- en buitenland, veelal bewonderaars en navolgers van de Haagse School, schilderden er ‘en plein air’, ofwel ‘in de buitenlucht’. Katwijkse klederdracht, bomschuiten en de visafslag op het strand waren een geliefd onderwerp op het doek.

Met zes musea, vele evenementen en leuke activiteiten wordt hier in Zeezijde voldoende bekendheid aan gegeven. Ontdek de leukste activiteiten rondom Kunst & Cultuur. 

Het DunAtelier

Jaarlijks wordt in de zomermaanden het evenement Katwijk En Plein Air, 'schilderen aan zee' georganiseerd. Daarvoor worden rond de vijftien kunstenaars, uit binnen- en buitenland, uitgenodigd om deel te nemen. Hun werk wordt van juli tot en met eind september in het DUNAatelier tentoongesteld. Daarnaast zijn er het gehele jaar tentoonstellingen te zien van zowel professionele als amateurkunstenaars die werken vanuit verschillende disciplines.

Bezoek het DUNAatelier voor mooie en wisselende exposities van vele kunstenaars!

Bezoek het DUNAatelier

Het Katwijks Museum

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het voormalige vissersdorp en combineert een bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders met een fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden. Het charmante van het geheel door vrijwilligers gedragen museum zijn de aantrekkelijke inrichting, vaste collectie en de interessante wisseltentoonstellingen.

Het museum is gehuisvest in een historisch pand en is in de loop der jaren uitgebreid met meer tentoonstellingsmogelijkheden en ruimten voor wisselende exposities.

Bezoek het Katwijks Museum

200 jaar KNRM redders op Zee.

Ontdek de nieuwe expositie in het Katwijks Museum, van 14 april t/m 25 augustus 2024. 

Centraal in deze tentoonstelling staan stormen, schipbreuken, strandingen en reddingen die door 19de en 20ste-eeuwse Romantische en Haagse School kunstenaars op doek zijn vereeuwigd. Met kunstschilders als P.C. Dommershuijzen, Andreas Schelfhout, J.H. Koekkoek, W.A. van Deventer, maar ook Jozef Israëls, Hans von Bartels en Tjeerd Bottema.

Lees verder

Evenementen in Zeezijde


Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd in Zeezijde. Van een extra lange koopavond tot een dag vol met festiviteiten in het centrum. Maar ook flash sales en kinderfeesten komen regelmatig voorbij! Ben jij benieuwd wat er allemaal gepland staat? Klik hieronder en bekijk de agenda!

Benieuwd naar alle evenementen?

klik hier en ontdek meer!