menu
X

Pendel over het water tussen Katwijk en Leiden

Pendel over het water tussen Katwijk en Leiden

In het zomerseizoen kun je iedere dinsdag, woensdag en zondag op een hele bijzondere manier van Leiden naar Katwijk reizen, of andersom. Dit kan namelijk per boot! Via de Oude Rijn maak je een vaartocht van ongeveer 5 kwartier en beleef je de vaarroute tussen Leiden en Katwijk op een unieke manier.

Aan dek wordt er gezorgd voor koffie en thee en een koekje hoort er natuurlijk ook bij. Onderweg vertelt een ervaren schipper over de omgeving en de bijzondere plaatsen waar je langs vaart. Zo kom je onder andere langs de Limes. Dit was de natuurlijke noordgrens van het oude Romeinse rijk. Ook vaar je langs omliggende dorpen als Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg. De pendelboot is een open boot waardoor je op mooie dagen lekker kunt genieten van het zonnetje. Op de boot ontmoet je andere mensen die ook een dagje uit gaan en er ontstaat daardoor al snel een gezellige sfeer.

Ontdek Katwijk

In Katwijk is de aanlegplaats van de boot in de Zwaaikom. Vanaf hier ben je op loopafstand van het centrum en de Boulevard. Katwijk heeft veel mooie bezienswaardigheden en in het Katwijks Museum kun je kennis maken de Katwijkse identiteit. Je vindt hier ouderwetse klederdracht en je leert hoe belangrijk de visserij in het verleden is geweest voor Katwijk. Even uitwaaien op strand mag natuurlijk niet ontbreken en met het beklimmen van de Vuurbaak maak je een dagje Katwijk helemaal compleet.

Ontdek Leiden

In Leiden legt de boot aan op de Apothekersdijk. Vanaf hier loop je zo de historische binnenstad van Leiden binnen. Leiden heeft heel veel te bieden. Je vindt hier veel musea, mooie grachten, gezellige terrassen en op woensdagen is er een sfeervolle markt langs de Nieuwe Rijn. Tegenover de aanlegplaats op de Apothekersdijk vind je een leuk restaurantje. Ideaal om vlak voor vertrek nog even samen een drankje te drinken.

Aan het einde van een geslaagde dag is het weer tijd om terug te keren. De boot wordt weer gevuld, koffie en thee weer verzorgd en je kunt nog even 5 kwartier genieten van de rust en het mooie uitzicht vanaf het water. 

Reserveren?

Deze pendeldienst wordt gevaren door Stichting De Leidse Rederij in samenwerking met Rondvaart Leiden en Bob on Board. Reserveren wordt op prijs gesteld en kan onder andere bij:

Stichting De Leidse Rederij
Apothekersdijk 5, 2312DC Leiden
Bereikbaar per telefoon: 071 – 528 22 52
Of per e-mail: boeking@leidserederij.nl

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

 

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer