menu
X

Andreasplein

Andreasplein

Grenzend aan de winkelstraat van Katwijk, achter de Andreaskerk vind je een gezellig plein wat dezelfde naam draagt als de kerk zelf: het Andreasplein. Je vindt hier veel leuke, lokale eterijen die voor veel sfeer zorgen. In het zomerseizoen vind je namelijk leuke terrasjes. In het winterseizoen kun je hier terecht om onder het genot van bijvoorbeeld een warme koffie of een warm patatje even te ontsnappen aan de koude zeewind. Het zijn stuk voor stuk unieke eterijen met ieder een gedreven Katwijkse ondernemer. Zeer recent zijn er weer nieuwe cafés en restaurants geopend. Het aanbod is heel divers. Zo vind je hier een moderne snackbar, een ruig grill restaurant, een Katwijkse viskiosk, een sfeervol restaurant met een biologische tint, ‘healthy foods’ en een gezellig café waar je je bevindt onder de Katwijkse locals. Durf je dat aan? ;)

Centraal op het plein, omringd door bronzen vissen staat een golfslagfontein. Het water maakt een golfslagbeweging waarbij de richting van de golf hetzelfde is als de vloedlijn van de zee. In de randen van het waterkunstwerk staat het oudste gedicht van Katwijk uit van handschrift van een Katwijkse schipper uit 1790. De fontein is zomers vooral erg populair onder kinderen die in het water van de fontein zwemmen en spelen. Ouders zitten dan vaak op een van de bankjes op het Andreasplein en genieten in het zonnetje.

Dit jaar is het Andreasplein autovrij gemaakt. Dit biedt veel mogelijkheden voor eventuele uitbreiding van terrasjes. Met uniek Katwijks ondernemersbloed, nieuw geopende restaurantjes, een autovrij plein en een zomer voor de boeg is het Andreasplein dus de hotspot om een warme, zwoele zomeravond door te brengen met een wijntje op het terras.

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer