menu
X

Waarom Katwijk leuk is om te bezoeken met kinderen

Waarom Katwijk leuk is om te bezoeken met kinderen

Het strand vinden kinderen fantastisch, Katwijk heeft leuke speeltuinen en het hele jaar door worden er leuke evenementen georganiseerd. Benieuwd wat je echt moet doen als je met de kids naar Katwijk gaat? Hier heb ik het voor je op een rijtje gezet.

Het strand van Katwijk aan Zee

Het strand is natuurlijk altijd een succes. Kinderen kunnen hier schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee of lekker met elkaar voetballen. Het strand van Katwijk is schoon en kindvriendelijk en Katwijk is daarom een echte familiebadplaats. Tijdens de lunch kun je op de Boulevard een lekker ijsje of gebakken visje halen en langs de gehele kust vind je leuke kindvriendelijke strandtenten.

kinderen_naar_katwijk_tips_Strand

Tip: bezoek het natuurcentrum op Strandweg 1. Het natuurcentrum zelf staat er alleen in het zomerseizoen, maar hier worden het hele jaar door leuke workshops en activiteiten georganiseerd rondom het thema 'natuur en duurzaamheid'. Heel interessant, leuk én leerzaam tegelijkertijd.

Grondstofjutten

Wist jij dat er heel wat afval aanspoelt op strand? Dieren kunnen hierin verstrikt raken en plastic erg moeilijk uit de zee op te ruimen. Daarom is het belangrijk dat dit opgeruimd wordt en jij kunt daarbij helpen in ruil voor een drankje, een taartje of een ijsje! Benieuwd hoe dat in z'n werk gaat?

Zo werkt het: 
1. Haal een (kinder)juttas op bij een van de deelnemende strandpaviljoens of bij de campings
2. Geniet van je wandeling en verzamel onderweg afval
3. Lever je met 'grondstoffen' gevulde juttas weer in bij het strandpaviljoen.
4. Geniet van je gratis koffie, taart of ijsje als bedankje
5. Het afval wordt grondstof voor nieuwe producten!

Deelnemende strandpaviljoens en campings zijn hier te vinden.

Panbos

Het Panbos, wat officieel de Pan van Persijn wordt genoemd is een uniek stukje natuurgebied grenzend aan de Katwijkse duinen. Panbos maakt deel uit van het natuurmonument Berkheide dat in Katwijk en Wassenaar ligt. Het heeft heeft avontuurlijke wandelroutes en is daardoor erg leuk voor kinderen. Door het hele gebied heen kun je leuke spelletjes spelen. Je vindt hier eendenvijvers, speeltoestellen voor kleine kinderen, een hertenkamp en een geitenweide. ’s Zomers is het een unieke plek om gezellig te picknicken en verstopertje te spelen. ’s Winters wanneer de sneeuw weer valt, wordt het bos een waar sprookje.

Midden in het bos vind je een gezellig restaurant wat dezelfde naam draagt als het bos zelf. Hier kun je na een heerlijke wandeling door het bos even neerploffen en genieten van een lekker drankje óf loop even terug naar de parkeerplaats en eet aan de overkant van de weg een heerlijke pannenkoek in Pannenkoekenrestaurant Katwijk.

panbos_katwijk_bezienswaardigheden_vogel

Overdekte activiteiten

Helaas is het ook in Katwijk niet elke dag strandweer. Gelukkig zijn er genoeg leuke overdekte activiteiten te vinden zodat je kinderen zich niet hoeven te vervelen met wat minder weer.

Zwembad

Katwijk heeft vanaf april 2018 een compleet nieuw zwembad! Hartstikke leuk natuurlijk om dit nieuwe zwembad even uit te proberen met je kids. In dit nieuwe zwembad kunnen kinderen lekker zwemmen in een recreatief warm bad inclusief glijbaan met geluidseffecten, lichteffecten, touchpads in de glijbaan en als je de glijbaan uitkomt wordt er een leuke selfie gemaakt 😜 Ook is er een peuterbad voor de allerkleinsten.

Zwembad_katwijk_zwemmen_met_kinderen Nieuw Zwembad in Katwijk. Foto van: Stedenbouw

Space Expo

Space Expo is een permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk, tegen Katwijk aan. Met de auto is het vanaf het strand van Katwijk maar 11 minuutjes rijden. In Space Expo word je meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Bij de tentoonstelling leer je allemaal gave dingen.
Weet jij bijvoorbeeld hoe zwaartekracht werkt?
Wat is een zwart gat?
Welke functie hebben satellieten?
En aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt?

Space_Expo_node_full_image_2

Space Expo is een hele interactieve tentoonstelling. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf ervaren hoe het aanvoelt om in de cockpit te zitten van een echte Soyuz raket tijdens de lancering en voor de jonge kinderen is er een leuke speurtocht door het museum.

Lasergamen

Lasergamen is heel erg leuk om te doen met het hele gezin, want zowel voor kinderen als volwassenen is dit spannende andere wereld waarin je altijd op je hoede moet zijn en je tegenstanders scherp in de gaten moet houden. Het kan in teams gespeeld worden, maar er kan ook voor gekozen worden om 'ieder voor zich' de lasergame hal in te gaan.

lasergamen_katwijk_met_kinderen_2

In de omgeving

Katwijk is een mooie plaats om te verblijven. Je vindt hier ongerepte natuur, een gezellig centrum en je kunt dagelijks genieten van de frisse zeelucht. Bovendien ligt Katwijk heel centraal en rij je vanaf hier makkelijk naar omliggende plaatsen.

Veerpont naar Leiden

In het zomerseizoen kun je iedere dinsdag, woensdag en zondag op een hele bijzondere manier van Leiden naar Katwijk reizen, of andersom. Dit kan namelijk per boot! Via de Oude Rijn maak je een vaartocht van ongeveer 5 kwartier en beleef je de vaarroute tussen Leiden en Katwijk op een unieke manier.

Aan dek wordt er gezorgd voor koffie en thee en een koekje hoort er natuurlijk ook bij. Onderweg vertelt een ervaren schipper over de omgeving en de bijzondere plaatsen waar je langs vaart. Zo kom je onder andere langs de Limes. Dit was de natuurlijke noordgrens van het oude Romeinse rijk. Ook vaar je langs omliggende dorpen als Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg. De pendelboot is een open boot waardoor je op mooie dagen lekker kunt genieten van het zonnetje. Erg leuk voor kinderen!

pendel_katwijk_leiden_venetie_van_het_westen

Corpus

Corpus in Leiden is een interactief museum waar je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens' maakt. Dit is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Door de bijzondere opzet van het museum en de interactieve tentoonstellingen is dit museum erg leuk om te bezoeken met kinderen.

corpus_leiden_katwijk_met_kinderen_museum

Tip: Check de evenementenkalender van Katwijk

Regelmatig worden er in Katwijk leuke evenementen georganiseerd. Zowel in de winter als in de zomer. Zeker tijdens de kindervakanties. Denk hierbij aan een bloemencorso, een toeristenmarkt met leuke kraampjes, schatgraven op het strand, trampolines in het centrum en de jaarlijkse, spectaculaire reddingsdemonstratie. Een overzicht van alle geplande evenementen in Katwijk is hier te vinden.

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer