menu
X

10x sporten in Katwijk

10x sporten in Katwijk

Wist je dat Katwijk een heel ruim aanbod aan sport en sportverenigingen heeft? Van watersport tot yoga. Hier staan tien sporttips voor je op een rijtje. 

Watersporten

Als jij het durft om de zee te trotseren ben je in Katwijk helemaal op je plek. Je hebt hier namelijk veel mogelijkheden om verschillende watersporten uit te proberen en je daarin te ontwikkelen.
Denk hierbij aan (kite)surfen, golfsurfen, kajakken in de branding, suppen, windsurfen, bodyboarden of raften. Surfschool Katwijk biedt al deze vormen van watersport aan. Ben je nog niet zo ervaren? Geen probleem. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs kun je lessen volgen om het onder de knie te krijgen.

Bij Aquasports Katwijk kunt je terecht voor waterskiën, parasailen, wakeboarden, banaanvaren, tuberiden of meevaren op een speedboot.

watersport_katwijk_Sporten

Beachvolleybal

Elk zomerseizoen worden er weer beachvolleybal velden op het strand van Katwijk neergelegd. Soms worden de velden niet gebruikt en kun je samen met vrienden een leuk potje beachvolleybal spelen. Ben je op zoek naar net iets meer begeleiding en zou je het leuk vinden om een training bij te wonen? Dat kan ook! Bij Beachclub Katwijk kun je al voor 15 euro deelnemen aan een training.
Aanmelden voor trainingen kan via de website van Beachclub Katwijk.

Beachvolleybal_sporten_in_katwijk

Tafeltennis

Met een ruime speelzaal, een gezellige bar en vooral de leden die de sport en de club een warm hart toedragen is TTV Rijnsoever een vereniging voor iedereen! Elke maandag- en dinsdagavond kun je vanaf 20:00 uur gewoon binnen lopen om samen met vrienden een balletje te slaan. Vind je het leuk om een keer een training bij te wonen? Neem dan even een kijkje op de website van TTV Rijnsoever. Gediplomeerde trainers kunnen jou op een leuke, enthousiaste manier alle basisslagen en technieken van het tafeltennis aanleren.

tafeltennissen_sporten_katwijk

Fietsen en wandelen

Vanaf het Toeristisch Overstappunt (TOP) Katwijkse Zuidduinen starten een aantal leuke wandel- en fietsroutes door Katwijk en de Katwijkse duinen om zo de omgeving van Katwijk te verkennen.
Op het informatiepaneel zijn routes aangegeven. Ook zijn er tips te vinden over te bezoeken locaties, zoals bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden in de omgeving.

Hier vind je een overzicht met de fiets- en wandelroutes die starten vanaf het Toeristisch Overstappunt (TOP) Katwijkse Zuidduinen.

toeristisch_overstappunt_katwijk_wandelen_fietsen_sporten_katwijk

Zwemmen

Katwijk heeft vanaf april 2018 een compleet nieuw zwembad! Hartstikke leuk natuurlijk om dit nieuwe zwembad even uit te proberen. In dit nieuwe zwembad kun je lekker zwemmen in een recreatief warm bad inclusief glijbaan met geluidseffecten, lichteffecten, touchpads in de glijbaan en als je de glijbaan uitkomt wordt er een leuke selfie gemaakt 😜 Ook is er een sportbad waar baantjes getrokken kunnen worden.

Fitness

Katwijk heeft meerdere sportscholen waar je lekker een uurtje in kunt wegduiken en een workout kunt doen waar je jezelf fijn bij voelt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij J-moves, Physic Point, Energiek of Olympia

Tennis

Tennis is een fantastische sport. Zeker in het zomerseizoen. Niets is zo fijn om de dag te beginnen op het rode gravel en een nog laagstaande zon. 
Katwijk kent maar liefst drie tennis verenigingen! De tennisvereniging 'Zee en Duin' heeft een prachtige ligging: vlak achter de Boulevard, omringd door duinen. Hier kun je in de zomer een baantje huren om even lekker een balletje te slaan. 's Winters zijn deze banen niet toegankelijk, maar de verenigingen KLTV en MVKV hebben wel mogelijkheden om in de winter te spelen.

Sporten_in_katwijk_tennis-2_1

Yoga

Yoga beïnvloedt en verbetert de gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Wie is in deze drukke tijd nu niet op zoek naar meer balans en innerlijke rust? Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring. In  yogastudio Yoga Swings 4 You is iedereen welkom om een keer deel te nemen aan een les om zo zelf de innerlijke rust te vinden.

yoga_katwijk_sporten

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer