menu
X

De in het duin verborgen parkeergarage

De in het duin verborgen parkeergarage

Heb jij een dagje Katwijk gepland staan met de auto? Dan kun je je auto parkeren in de nieuwe, ondergrondse parkeergarage aan de Boulevard. Het is een unieke verschijning op een unieke locatie. Vanuit de parkeergarage loop je zo de karakteristieke Boulevard van Katwijk op en bevind je je op loopafstand van het winkelgebied Zeezijde. Daarmee is het de ideale plek om je auto een koel plekje te geven tijdens je dagje strand.

Twee vliegen in één klap

Voor de bouw van de parkeergarage lag Katwijk voor een deel onder de zeespiegel. Daarmee voldeed Katwijk niet aan de wettelijke veiligheidsnormen voor de kustverdediging. Ook was de parkeerdruk in Katwijk erg groot. Zeker in het zomerseizoen waren er niet voldoende parkeerplaatsen voor alle badgasten. Toen is besloten om beide problemen in één keer op te lossen: de kust van Katwijk werd versterkt met een dijk in bredere duinen en tussen de Boulevard en de dijk werd een ondergrondse parkeergarage gebouwd. En het bleek een succes: Katwijk voldoet nu aan de wettelijke veiligheidsnormen voor kustverdediging en de parkeergarage is een verrijking van de identiteit van Katwijk aan Zee. Er zijn inmiddels al meerdere prestigieuze prijzen mee gewonnen.

parkeergarage_katwijk_boulevard-3_2

Welke uitgang kun je het beste nemen?

Alle uitgangen en in- en uitritten van de parkeergarage zijn op natuurlijke wijze opgenomen in het duinlandschap. In het ontwerp zijn zoveel mogelijk kleuren en materialen gebruikt die horen bij Katwijk aan Zee en het duinlandschap. Het duinlandschap loopt bijvoorbeeld over het dak van de uitgangen heen. 

De parkeergarage is uitgestrekt over een groot deel van de Boulevard en heeft daarom verschillende uitgangen. Afhankelijk van waar je wil zijn in Katwijk is het dus handig om je auto bij een specifieke uitgang te parkeren. Het is het meest handig om naar de vaknummers op de muren te kijken. 

Vak 1 & 2

Vak 1 & 2 zitten aan de noordkant van de parkeergarage. Als je hier parkeert kom je uit ter hoogte van de Koningin Wilhelminastraat. Vanaf hier kun je gemakkelijk het strand op en ben je dichtbij de volgende strandpaviljoens:

 • Strandpaviljoen Paal 14
 • Surf en Beach
 • Beachhouse Key West

 

Vak 4 t/m 7

De uitgang voor vak 4 t/m 7 is de meest centraal-liggende uitgang. Hier kom je uit bij de Voorstraat (de winkelstraat) en het evenementenplein ter hoogte van Hotel Noordzee. Als je dus naar Katwijk komt om lekker te winkelen is dit de beste uitgang. In het zomerseizoen kun je gelijk een kijkje nemen bij het Natuurcentrum van Katwijk. Dit zit namelijk direct tegenover de uitgang van de parkeergarage. Ook ben je hier dichtbij de volgende horecagelegenheden:

 • Strandpaviljoen ’t Centrum
 • Strandpaviljoen Zee en Zon
 • Grand Café Restaurant Friends
 • Sunset Blvd
 • Bar 70

 

Vak 9 t/m 11

Als je aan de zuidkant van de garage wilt uitkomen kun je het best in vak 9 t/m 11 parkeren. Dit is ter hoogte van het Andreasplein en het begin van de winkelstraat de Princestraat. Vanaf hier loop je gemakkelijk naar bezienswaardigheden als de Andreaskerk, het Andreashof en de Vuurbaak.

Vanaf hier ben je dichtbij de volgende horeca gelegenheden:

 • Beachclub Zomers
 • Strandpaviljoen Het Strand
 • Strandpaviljoen Sunset Beach
 • Strandpaviljoen Zilt
 • Lunchcafé Locals

 

parkeergarage_duinen_katwijk_boulevardFoto door: Luuk Kramer 

Praktische informatie

De parkeergarage heeft maar liefst 663 parkeerplekken en is 24 uur per dag geopend.
Er zijn ook een aantal plekken met elektrische oplaadpunten. Via groene en rode lampjes in het plafond kun je snel zien waar nog een vrij parkeerplekje is. Super handig!
Parkeren kost €1,70 per uur of €10,- voor een dagkaart.

Tip: zondag gratis parkeren

Op zondag kun je in heel Katwijk gratis parkeren. Ook in de parkeergarage dus.

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer