menu
X

De Keukenhof: dagtrip vanuit Katwijk

De Keukenhof: dagtrip vanuit Katwijk

De Keukenhof is het grootste bloemenpark van Nederland. Ongeveer acht weken per jaar kun je je hier laten verrassen door de maar liefst 7 miljoen (!) voorjaarsbloeiende bloembollen. Is de Keukenhof geen hotspot voor toeristen? Of het favoriete uitje voor ouderen? Nee hoor, de Keukenhof is ook voor Nederlanders hartstikke leuk om te bezoeken en ook voor kinderen heeft de Keukenhof echt een leuke dag te bieden. Én de Keukenhof is heel makkelijk bereikbaar vanuit Katwijk.

Vier het voorjaar!

Nergens ter wereld vind je zoveel bloemen bij elkaar. Als je door het park loopt bevind je je eigenlijk in een zee van zomerse kleuren en het ruikt er heerlijk. Hier krijg je dat échte voorjaarsgevoel. Elk jaar is er een ander thema. Het thema zie je vervolgens terug in verschillende bloemenmozaïeken. Ook zijn er bloemenshows, inspiratietuinen en andere evenementen die aansluiten bij het thema van het jaar.

keukenhof_dagtrip_katwijk_kinderen

Foto door: Carlos Perez

Naar de Keukenhof met kinderen?

Ook voor kinderen is een bezoek aan de Keukenhof erg leuk. Een echte aanrader is het puzzelboekje met speurtocht. De kinderen zijn op deze manier lekker bezig en je loopt een mooie route door het park. Ze kunnen zelfs iets leuks verdienen als ze alle vragen en puzzels weten op te lossen. Voor kinderen hartstikke spannend en leuk natuurlijk. 

Midden op het park vind je een speeltuin. Hier kunnen de kids lekker klimmen in onder andere touwparcoursen, klimtorens en een hangbrug over het water. Vlak naast de speeltuin vind je een kinderboerderij met konijntjes, geiten, schapen, kippen en een kalkoen. Erg leuk voor jonge kinderen! Ook erg leuk is het doolhof. Het doolhof leidt naar een uitkijktoren. Vanaf hier heb je mooi uitzicht over de bloemenvelden die net naast het park liggen. 

Kortom: met een speurtocht, een kinderboerderij, een speeltuin, een doolhof en miljoenen bloemen zullen de kids zich zeker niet vervelen. Als dat allemaal nog niet genoeg is worden er elke week  leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor actuele activiteiten kun je het beste even de website van de Keukenhof bezoeken.

keukenhof_dagtrip_katwijk_bloemenpark_tips

Varen in een fluisterbootje

Op het park vind je een grote molen. Deze molen beklimmen en vanaf daar heb je prachtig uitzicht over de bollenvelden. Aan de voet van de molen kun je plaats nemen in een fluisterboot. Deze fluisterboot vaart langs omliggende bollenvelden. Het is een leuke toevoeging aan je dagje Keukenhof. De tickets voor een vaartochtje met een fluisterboot zijn niet online verkrijgbaar. Je moet ze dus ter plekke kopen. 

keukenhof_dagtrip_katwijk_fluisterbootje_bloemen_kinderen

Foto door: MissTessmacher

Dagtrip vanuit Katwijk

De Keukenhof is een ideale dagtrip vanuit Katwijk. Vanaf de Katwijkse Boulevard is het de Keukenhof maar 21 minuutjes rijden met de auto, maar nog leuker is een bezoek aan de Keukenhof per fiets. Het is ongeveer een uurtje fietsen en vanuit Katwijk zijn er meerdere mooie fietsroutes. Kies een mooie, zonnige dag uit en ga er lekker op uit. 

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer