menu
X

Recreatiegebied bij het Valkenburgse Meer

Recreatiegebied bij het Valkenburgse Meer

Het Valkenburgse Meer is een grote waterplas tussen Katwijk en Leiden. Het gebied rondom het Valkenburgse meer wordt veel gebruikt voor recreatie. Mensen die lekker gaan wandelen met de hond, een rondje hardlopen of zwemmen als het lekker weer is. Zeker in de zomer biedt het Valkenburgse Meer een goed alternatief voor een dagje strand met jonge kinderen. Het meer heeft namelijk een uitgebreide ligweide met een flink stuk ondiep water wat is afgezet met paaltjes. Maar dat niet alleen. Een bezoek aan het Valkenburgse meer kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan het Stoomtrein museum en het hippe Brasserie Buitenhuis biedt een heerlijke plek om te genieten van een frisse lunch of een lekker diner.

Wandelen met de hond

Ook voor mensen met honden is het Valkenburgse meer een leuke uitvalbasis om te wandelen. Op het Katwijkse strand mogen honden tussen 1 april en 1 oktober namelijk niet los rondlopen, maar hier kan dat wel. Ze mogen niet op de recreatieve ligweide, maar er is een speciaal hondenstrandje. Hier mogen honden het hele jaar los rondrennen én ze kunnen hier een lekkere duik nemen in het water. 

Rondje Valkenburgse Meer met de stoomtrein

Langs het Valkenburgse Meer ligt een spoor waar meerdere keren per dag een stoomtrein rijdt. Bij een bezoek aan het Stoomtrein Museum kun jij een treinkaartje kopen om mee te rijden langs het meer. Heel erg leuk voor de hele familie. Meer daarover kun je hier lezen.

Stoomtrein

Brasserie Buitenhuis

Brasserie Buitenhuis is ouderwets genieten in een hippe en relaxte ambiance. Voor iedereen een buitenhuis, dat is het idee. Je kunt er iedere dag van de week terecht voor ontbijt, lunch en diner. Er klinkt altijd een fijn deuntje voor een ontspannen sfeer. Plof je eenmaal neer op de leren banken bij de open haard, dan wil je nooit meer weg. En schijnt de zon, dan is het écht goed toeven op het terras met uitzicht over het Valkenburgse Meer. Zo kun je mooi je kids in de gaten houden terwijl zij in het meer aan het zwemmen zijn. Voor kinderen hebben ze bij Brasserie Buitenhuis een aangepast menu, een leuk speeltuintje en allerlei speelgoed, spelletjes en kleurplaten. Zo zullen je kids zich niet vervelen.

buitenhuis_valkenburgse_meer_katwijk3

buitenhuis_valkenburgse_meer_katwijk

Foto's door: Brasserie Buitenhuis

Gratis parkeren

Zoveel redenen al om het Valkenburgse Meer te bezoeken, maar het houdt niet op. Het Valkenburgse Meer is makkelijk bereikbaar en heeft een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Waar kom je dat tegenwoordig nog tegen? 

Blijf op de hoogte van de leukste evenementen in- en rond Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen in- en rond Zeezijde Katwijk? Volg dan onze Facebook pagina. Vinden we leuk :)

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimer