menu
X

Nieuws

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug!

Na ruim 8 maanden van slopen en weer opbouwen gaat de Koningin Julianabrug 7 mei om 13.30 uur weer open. Het werk aan de brug is dan nog niet helemaal afgerond, maar de brug biedt met een tijdelijke indeling wel weer ruimte aan alle weggebruikers. Naar verwachting wordt de vernieuwing van brug op 21 mei helemaal afgerond, en is de brug weer volledig beschikbaar. Op 9 mei start de dienstregeling van R-net, waarvoor de renovatie van de Kon. Julianabrug en de herinrichting van de Biltlaan versneld zijn uitgevoerd

Tijdelijke indeling
Vanaf 7 mei kunnen voetgangers gebruik maken van het voetpad aan de westkant van de brug, en rijden fietsers over een tijdelijk fietspad hiernaast. Voor auto’s is er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. De rijbanen zijn wat smaller dan in de eindsituatie, dus automobilisten wordt gevraagd rustig te rijden. Hierna wordt nog zo’n twee weken gewerkt aan het voet- en fietspad aan de oostzijde op de brug. Vanaf 21 mei zijn alle rijbanen in de volle breedte beschikbaar en is ook de groene ecostrook op de brug en de verbinding hiervan met de groene taluds aan beide kanten van het water gereed. De trappen en ook het fiets-/voetpad onder de brug (onderdeel van het Biltpad) zijn vanaf 21 mei weer beschikbaar.

Na 21 mei worden nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd, en omstreeks 1 juli wordt ook het brugwachtershuisje na renovatie weer teruggeplaatst. De compleet vernieuwde brug is dan weer klaar voor de komende 50 jaar.

Veerpont is tot en met 8 mei
Ook voetgangers kunnen vanaf 7 mei weer gebruik maken van de Brug.

03 mei 2021

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Winkelen op Hemelvaartsdag en Pinksteren

Ben jij van plan het centrum in te gaan tijdens Hemelvaartsdag en in het Pinksterweekend? De meeste winkels zijn gewoon geopend. Check hier de openingstijden van je favoriete winkels!

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug!

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug! Vanaf 7 mei kunnen voetgangers gebruik maken van het voetpad aan de westkant van de brug, en rijden fietsers over een tijdelijk fietspad hiernaast. Voor auto’s is er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. De rijbanen zijn wat smaller dan in de eindsituatie, dus automobilisten wordt gevraagd rustig te rijden.

Koningsdag aan de Kust

Het is alweer het tweede jaar dat Koningsdag uit een aangepast programma bestaat in verband met de coronamaatregelen. Weet jij al hoe je er dit jaar vooralsnog een feestje van gaat maken? Wij hebben tips!

BIZ Zeezijde Katwijk

Samen inzetten voor een vitaal en bruisend centrum! Lees hier meer over de huidige ontwikkelingen.

Doe mee met de paasspeurtocht

Jij hoeft je dit paasweekend niet te vervelen! Je kunt namelijk meedoen aan de paas speurtocht van Zeezijde Katwijk!

Alle berichten »
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy