'Mijn Atelier'

Na de tentoonstelling van (onder meer) portretten door leden van de Katwijkerkring volgt van 29 april t/m 22 mei een tentoonstelling van andere leden van de kring. Zij geven met schilderijen en tekeningen een inkijkje in hun atelier. Van eerdere tot huidige. Maar soms werd na verhuizing naar een nieuw onderkomen verder gewerkt aan een schilderij dat in een vorig atelier werd begonnen. Zoals bij Corry Kooy die haar huidige atelier als definitief beschouwt en daarom een schilderij die in verschillende ateliers tot stand kwam definitief, na wat aanvullingen, als klaar bestempelde.

Het driemanschap Frans Bianchi, Kees van Schie en Robin Akkerman, de twee laatst genoemde delen een atelier, werken buiten en binnen graag samen en verhuisden zo ook samen. Laurens Heidendael beschouwt zijn atelier als doorlopend onderzoeksterrein om zoals hij zegt “nieuwe onontdekte aspecten van de wereld in zicht te brengen”. Jacob Kerssemakers geeft een impressie van zijn laatste atelier waar hij sinds een aantal jaren, nu in Den Haag, woont en werkt. Hij vermengt een beeld van het atelier met de tuin en de boom ervoor.

Oekraïense kunstenaars in Nederland

In het souterrain is het werk van een aantal Oekraïense kunstenaars te zien die veelal al voor de oorlog in Nederland gevestigd waren. Heftige reacties op de gebeurtenissen maar ook levendige en grillige composities van onderling verbonden objecten met een sprookjesachtig karakter. Aandachtig kijken onthult waaraan Yuliia Orlova refereert. Anderen laten liever hun verrassende visie op Nederlandse steden zien, zoals Kateryna Tymofienko en Natalia Litvinenko. Het gevlucht echtpaar Federov en hun dochter die zich alleen via schilderen kan uiten, laten recent werk zien. Zij konden alleen hun schildersgereedschappen meenemen.

Bij verkoop van de Oekraïense schilderijen wordt 50% aan giro 555 t.n.v. Oekraine gedoneerd.
Waar: DUNAatelier Katwijk, Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, 2225BB Katwijk
Wanneer: 29 april t/m 22 mei 2022
Openingstijden: vrijdag t/m zondag 14 tot 17 uur
Toegang gratis