De Toeristenmarkt


25 juni t/m 27 augustus

De toeristenmarkten in Zeezijde worden elke zomer op de dinsdagen georganiseerd. Het is de grootste toeristenmarkt van de Bollenstreek en dit jaar vierren we het 50ste jubileum! In het gezellige centrum van Katwijk aan zee staan meer dan 130 kramen met de leukste (streek)producten. Elke week is hier een leuk thema aan verbonden. De markt is geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Vanaf de markt kan je ook een bezoek brengen aan het mooie brede zandstrand. 

De charme van lokale ontdekkingen
en bijzondere ervaringen

Het centrum van Katwijk aan Zee transformeert elk jaar in een bruisende bazaar van vreugde en ontdekkingen tijdens de Toeristenmarkt. Deze geliefde traditie, georganiseerd in samenwerking met de winkeliersvereniging Zeezijde, is een viering van onze gemeenschap, ons erfgoed en de levendige diversiteit van (streek)producten die onze streek te bieden heeft.

Van zonsopgang tot zonsondergang, 11.00 tot 20.00 uur, komt de markt tot leven met kraampjes die uitpuilen van de meest uiteenlopende waren. Hier kun je ronddwalen langs de vele kramen, op zoek naar die unieke vondst of dat perfecte cadeau, terwijl je proeft van de lokale smaken en sfeer.

 

Een levendig podium
van demonstraties, optredens en workshops

Maar de Toeristenmarkt van Zeezijde is meer dan alleen winkelen. Het is een ervaring, een kans om te leren, te groeien en te genieten. Van boeiende demonstraties die de ambachtelijke vaardigheden van onze lokale ambachtslieden laten zien tot aanstekelijke optredens die het Andreasplein doen swingen. Ook zijn er workshops die inspireren en verrijken - er is altijd iets nieuws en opwindends te beleven voor bezoekers van alle leeftijden.

Thematische weken:
Een wereld van ontdekking

Elke week tovert de Toeristenmarkt van Zeezijde zich om in een nieuwe wereld van ontdekkingen, met een specifiek thema dat centraal staat. Deze thema's worden tot leven gebracht door speciale themakramen op het Andreasplein, die elke week een unieke ervaring bieden.

In 2024 vindt de markt plaats elke dinsdag tussen 25 juni en 27 augustus. Of je nu een doorgewinterde bezoeker bent of voor het eerst komt, de Toeristenmarkt van Zeezijde nodigt je uit om een deel van onze gemeenschap te worden - voor een dag, een zomer, of zelfs langer. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen in het hart van Katwijk aan Zee!

Thema's