Veilig shoppen in Zeezijde


Maatregelen bij ondernemingen

Nu de lockdown voorbij is en de winkels in Zeezijde de deuren weer mogen openen, hebben alle ondernemers maatregelen genomen. Hiermee hopen ze het winkelen voor jou zo veilig mogelijk te maken! De maatregelen verschillen wel per onderneming. Hieronder hebben we een overzichtje gemaakt van verschillende maatregelen die je kunt verwachten tegen te komen. Check per onderneming de social media pagina's om te kijken welke er daar actueel worden gehandhaaft. 

Mondkapjes

Bij alle ondernemingen is het momenteel verplicht om binnen een mondkapje te dragen. Het advies is om ook op drukke plekken waar u geen 1,5 meter afstand kunt houden een mondkapje te dragen. Denk daarbij aan drukke momenten in de passage, of gezelligheid op het terras. Let op: dit is wel alleen een advies! Binnen is het echter verplicht. 

Maximaal aantal bezoekers

Daarnaast is het mogelijk dat er buiten op de deur staat aangegeven dat er in een specifieke onderneming maar een x aantal bezoekers binnen tegelijk mogen zijn. Dit is gebaseerd op 1 bezoeker per 5 m2. Sommige ondernemers zetten mandjes bij de deur, zodat het duidelijk is of er plek is of niet. Andere hebben een poster op de deur. Houd dit goed in de gaten! Het kan zomaar zijn dat er buiten een rij staat voor de ingang. 

Samen maken we het veilig

Tot slot zijn er een aantal maatregelen die helpen om het shoppen veiliger te maken en te houden. Doe boodschappen zoveel mogelijk alleen én probeer te winkelen op rustige momenten. Wanneer we ons allemaal aan de maatregelen houden hopen we zo snel mogelijk ook weer de horeca te kunnen openen. Help je mee? 

BEKIJK ALLE SHOPS IN ZEEZIJDE EN ONTDEK JE NIEUWE FAVORIET!

Klik hier voor een overzicht